сряда, 27 август 2014 г.

Баница на розички

   Продукти:
1 пакет точени кори(400г)
300г сирене
5 яйца
1ч.ч. кисело мляко
1ч.ч. газирана вода
3-4с.л. олио
20-30г краве масло

   Корите се отварят и преброяват. Разделят се на две. При мен бяха 16. На плота се поставят 2 кори, наръсват се с натрошено сирене. Отгоре се поставят още две кори и отново се наръсва сирене. Така се нареждат 8 кори. Навиват се на рехаво руло и се нарязват през 3-4 см. Получените "розички" се нареждат изправени в намазнена тава. Процедурата се повтаря и с втората половина кори. Отгоре "розичките" се напръскват с малко олио.
   Яйцата се разбиват с тел, добавят се киселото мляко, газираната вода и няколко щипки сол. С помощта на лъжица се поливат всички розички, да се напоят добре. Отгоре се разпределя нарязаното на парченца краве масло.
   Баницата се пече в загрята до 180С фурна до златисто. След изваждането се напръсква с вода и се завива с кърпа да се задуши. 

                          Добър апетит!



10 коментара:

Milena Poptoleva каза...

Ей за такъв букет си мечтая......
Чудна баничка!Поздрави,Веси!:)))

Dani каза...

Прекрасна е, Веси!

Iliana каза...

Чудна баничка, Веси!

Анонимен каза...

Super :) Blagodarya Vesi:) shte q probvam s udovolstvie

Rada Georg каза...

Много е хубава тази баница! Аз обаче завивам само по 1 кора и нареждам, а накрая не я покривам с кърпа, а я обръщам върху 3 купички, за да не се спайдуши - остава бухнала.

Анонимен каза...

С КАКВА ВМЕСТИМОСТ СА ЧАШИТЕ?яНА

vesi4ka каза...

Ползвам чаени чаши с вместимост 240мл.

gilibik каза...

Уникална е :-)))

Elena каза...

Много добра идея! Класическа рецепта, а колко различно изглежда! Само аз винаги слагам малко мазнина между всяка кора (масло/олио), за да не се слепят и станат глетави - при класическата баница - не е ли добре и тука така?

Unknown каза...

Страхотна рецепта,правя я за пореден път и става уникална