петък, 30 декември 2016 г.

Руло пастет с крема сирене

Продукти:
500г пилешки дробчета
1 връзка зелен лук или глава стар
2 моркова
50-60г краве масло
250г крема сирене
2-3 изпечени червени пиперки
магданоз
черен пипер
сол


   В малко мазнина се запържва нарязаният на ситно лук. Добавят се измитите и подсушени дробчета и се задушават до готовност. Морковите се сваряват в подсолена вода. В блендер се смилат дробчетата, морковите, маслото, малко магданоз, сол и черен пипер. Върху лист свежо фолио от пастета се оформя правоъгълник с дебелина 1см. Крема сиренето се посолява и подправя на вкус с малко сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Разпределя се върху слоя пастет. В средата по дължина се нареждат печените пиперки. Завива се на руло и се пристяга с помощта на фолиото. Рулото се прибира в хладилник да стегне до момента на сервиране. Поднася се като предястие с хапки препечен хляб.




1 коментар:

Maria Pepeldjiyska каза...

За много години, Веси!
Желая здраве и берекет!
М